Mentale Corona Crisis Check

Kwaliteit Gezondheidszorg volgens Patiënten

De mentale corona crisis check

Overal in het nieuws lezen we dat niet alleen mensenlevens verloren gaan en verwoest worden, maar ook dat de mentale druk ontzettend hoog is. De KGVP heeft daarom razendsnel de EasyROM app geüpdate, zodat iedereen gratis en anoniem, de Mentale Corona Crisis Check kan doen.

Wat houdt de Mentale Corona Crisis Check in?

In de nieuwe update van de EasyROM Selfcare app, stelt de Stichting KGVP stelt voor iedereen die Nederlands of Vlaams spreekt, GRATIS een Mentale Corona Crisis Check  (#m3c) beschikbaar.

Dit betekent in het kort, dat je je eigen meting kan doen op 5 punten, met wetenschappelijke precisie. Het zijn 5 hele korte vragenlijstjes, die 5 mentale metingen doet, die veel voorkomen bij mentale verstoringen:

1. Angst

2. Depressie

3. Vermoeidheid

4. Slaapstoornissen

5. Problemen door slaapstoornissen

5 testcredits gratis

Er zit een limiet op het aantal credits dat je krijgt per anonieme registratie, dit is omdat wij de inkoopprijs van 24 eurocent per meting, zelf financieren. De KGVP is een non-profit patiëntenorganisatie, die alleen leeft van eigen middelen, omdat wij 100% geloven in het feit dat alleen door meten en door inzicht in je eigen zorg, de zorg ook echt kan verbeteren.

Met wetenschappelijk precisie meten

Als je een vragenlijst gemaakt hebt, komt er een T-Score uit. Een T-score is een getal tussen de 20 en de 80, met 50 als het gemiddelde.

Een T-score van 50 is wat de “gemiddelde Nederlander/Vlaming” zou meten en is dus de  referentiescore.

Zit je ver boven de 50, dan is er wat aan de hand, maar wat precies en hoe dat te behandelen, daarvoor moet je zelf moeite doen. Het slimste is om natuurlijk je medische professional in te lichten en daar raad bij te zoeken, maar het is uiteindelijk je eigen lijf en je eigen leven, jij moet zelf willen om gezond te zijn en te blijven. EasyROM Selfcare geeft je het inzicht erin.

De wetenschap van PROMIS Health Measures

De vragenlijstjes van EasyROM Selfcare worden geleverd door de Dutch Flemish PROMIS Group. Dat is de Nederlandse tak van de Amerikaanse PROMIS Health Measures Organisation, die wereldwijd het gebruik van de PROMIS Methodiek overziet.

Lees hier meer over de wetenschap van PROMIS:

Nederlandse publicatie: http://www.dutchflemishpromis.nl/publicaties_21_24.html

Internationale publicaties: http://www.healthmeasures.net/explore-measurement-systems/promis/measure-development-research/publications

Lees hier (engels), waar PROMIS nog meer voor gebruikt kan worden: http://www.healthmeasures.net/applications-of-healthmeasures/guidance/recommended-healthmeasures (o.a. Kanker, COPD, Chronische nierziektes, Diabetes, Verslaving, HIV, Orthopedie, Reumatoïde Arthritis, etc etc).

Als partners van PROMIS is de KGVP verzekerd van de wetenschappelijkheid van de EasyROM Selfcare app.

 

EasyROM Selfcare meet ook de effecten van je inspanning voor een betere gezondheid

De m3c check is handig om een eerste screening te doen, maar je hebt de input nodig van meerdere metingen om ook een effect te kunnen zien van hetgeen je doet om de scores lager te krijgen.

 

Disclaimer

De EasyROM Selfcare app is bedoeld voor eigen persoonlijke gebruik. De app zal je nooit een medisch advies geven of een diagnose stellen. Het enige wat de T-scores zeggen is: “Is je score veel hoger dan 50? Ga dan naar je dokter”. Zoals een thermometer ook niet zegt dat je paracetamol moet slikken bij een lichaamstemperatuur van 39 graden, zegt EasyROM ook niet wat je moet doen, dat mag je helemaal zelf weten. Het is jouw lijf, jouw gezondheid en jouw verantwoordelijkheid om er goed voor te zorgen. EasyROM geeft enkel aan DAT er iets mis kan zijn op elk van de gemeten punten als de score hoog is.